Miodówka z kawą i wanilią

Miodówka z kawa składniki:

  • 60 ziaren kawy
  • pół łaski wanili
  • 1 litr spirytusu
  • 500ml wody
  • 250ml miodu
  • Miodówka z kawą

    Przepis:

    Ziarna kawy i wanilię zalać spirytusem i zostawić na 2-3 tygodnie w zamknietym naczyniu. Poźniej wodę i miód rozpuścić i połączyć ze spirytusem z kawą. Odstawić na kolejne 2-3 tygodnie. Po tym czasie przefiltrować, zabutelkowac i odstawić. U mnie poszedł miód lipowy, dość jasny o barwie mocno żółtej stąd taki odcień. Polecałbym np. wielokwiatowy, wtedy powinno być bardziej ciemniejsze.

    Inne przepisy trunków z miodem można zobaczyć tutaj.

    Przepis pochodzi z grupy Nalewki domowe – przepisy, porady, inspiracje

    Dodaj komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.