Nalewki i likiery

„Nalewki i likiery” Danuta Bartosz-Czuba

Świetna pozycja – przepisy „krok po kroku” nawet dla początkujących nalewkarzy, a jednocześnie pozostawiające pole do własnych kompozycji smakowych. Dodatkową zaletą jest króciutka charakterystyka każdej z nalewek – więc po tych, które będą nastawiane pierwszy raz, wiadomo, czego się spodziewać i jaki jest zamierzony smak. Smak … Normalnie miałam wrażenie, że go czuję przy niektórych przepisach …
nalewki-i-likiery_65285

Nalewki i likiery

Znajdź najtaniej w internecie

Opis wydawcy:
Nalewki, nastojki lub – z łaciny – „tynktury” albo „tinktury” początkowo sporządzane były przez aptekarzy i traktowane jako lekarstwo, ponieważ okazało się, że alkohol skutecznie wzmacnia działanie ziół. Podobne nalewki zaczęto wyrabiać w wielu polskich domach. Przechowywano je pod kluczem, w apteczce, która nazywano „apteczką przyjemną”, i pilnie strzeżono przed nazbyt spragnionymi domownikami płci męskiej.

One Response to “Nalewki i likiery

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.