Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni – Wojciech Lewandowski

Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!
W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery – głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie – jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni
Potrzebujesz niebanalnej pamiątki na jubileusz – zajrzyj „Papierowe wariacie Asiola

 

One Response to “Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni

Dodaj komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.