Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.

Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.

Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne8

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Podsumowanie
product image
Moja ocena
1star1star1star1star1star
Średnia ocena
5 based on 2 votes
Autor
Andrzej Fiedoruk
Tytuł
Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne

Dodaj komentarz