Agrestòwka

Agrestòwka składniki:

  • 1 kg dojrzałego agrestu
  • 1/2 l spirytusu 95 %
  • 1/2 l wódki 40 %
  • 1/2 kg cukru
  • aromat waniliowy

Agrestòwka

agrestòwka

Przyrządzanie:

Agrest dokładnie umyć, odciąć szypòłki i oczyścić drugą końcówkę owocu. Agrest wrzucić do słoja, lekko nagnieść. Zalać wódką i spirytusem. Odstawić na miesiąc. Następnie zlać nastaw, a owoce zasypać cukrem oraz dodać aromat waniliowy. Odczekać dwa tygodnie i syrop z owocòw. Powstałe nastawy – słodką i wytrawną – wymieszać. Wlać do butelek, szczelnie zakorkować i odstawić na miesiąc, aby dojrzała.

Przepis z forum SWiMP.
Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Agrestòwka
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.