Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni – Wojciech Lewandowski

Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!
W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery – głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy.
Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie – jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni

Nalewki i likiery we wspòłczesnej kuchni
Potrzebujesz niebanalnej pamiątki na jubileusz – zajrzyj „Papierowe wariacie Asiola

 

Podsumowanie
product image
Moja ocena
1star1star1star1star1star
Średnia ocena
5 based on 4 votes
Autor
Wojciech Lewandowski
Tytuł
Nalewki i likiery

Dodaj komentarz