Wódka różana

Wódka różana składniki:

  • płatki róży stulistnej
  • 2,5 litra wódki 50% ze spirytusu
  • 50 dag cukru
  • 1/4 litra wody na syrop

Płatki róży wsypać do słoja do 3/4 jego pojemności i zalać wódką zrobioną ze spirytusu (tu tabela rozcieńczania). Alkohol powinien sięgać na wysokość czterech centymetrów. Odstawić w chłodne miejsce na dwa miesiące a nawet na dłużej, aby nalew nabrał koloru ciemnego bursztynu. Następnie przefiltrować płyn nie wyciskając płatków. Dodać syropu cukrowego według ulubionego smaku, wymieszać i zlać do butelek. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na 4 miesiące. Po tym czasie zlać znad osadu, osad przefiltrować, oba płyny połączyć i można się delektować wódką różaną.

wódka różana

Wódka różana

Masz stronę – zacznij na niej zarabiać.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Wódka różana
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.