Wódka różana

Wódka różana składniki:

  • płatki róży stulistnej
  • 2,5 litra wódki 50% ze spirytusu
  • 50 dag cukru
  • 1/4 litra wody na syrop

Płatki róży wsypać do słoja do 3/4 jego pojemności i zalać wódką zrobioną ze spirytusu (tu tabela rozcieńczania). Alkohol powinien sięgać na wysokość czterech centymetrów. Odstawić w chłodne miejsce na dwa miesiące a nawet na dłużej, aby nalew nabrał koloru ciemnego bursztynu. Następnie przefiltrować płyn nie wyciskając płatków. Dodać syropu cukrowego według ulubionego smaku, wymieszać i zlać do butelek. Odstawić w chłodne i ciemne miejsce na 4 miesiące. Po tym czasie zlać znad osadu, osad przefiltrować, oba płyny połączyć i można się delektować wódką różaną.

wódka różana

Wódka różana

Masz stronę – zacznij na niej zarabiać.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Wódka różana
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Dodaj komentarz