Porzeczkówka – nalewka z czarnych porzeczek

Porzeczkówka – nalewka z czarnych porzeczek : przepis
porzeczkówkaJedna z najlepszych jest nalewka z czarnych porzeczek. Dobrze dojrzałe czarne porzeczki po obraniu wsypać do prawie pełnego gąsiora, zalać spirytusem do połowy z wódką. Gąsior dobrze zakorkowany zostawić na kilka miesięcy na słońcu, po czym nalewkę zlać, owoc zasypać cukrem, licząc na 1 litr nalanej wódki 1/2 kg cukru. Gąsior z owocem pozostawić w cieple, często nim potrząsając; gdy się cukier rozpuści syrop zlewamy i mieszamy z poprzednio zlanym płynem. Nalewkę można pić zaraz, jednak lepiej zostawić owoce przez rok zalane wódką i dopiero potem zaprawić. nalewka ta, im dłużej stoi, tym lepsza. Przechowywać w chłodnej, suchej piwnicy.nalewka z czarnych porzeczek

Porzeczkówka – nalewka z czarnych porzeczek

Masz stronę internetową – zacznij na niej zarabiać

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Nalewka z czarnych porzeczek
Data publikacji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

One Response to “Porzeczkówka – nalewka z czarnych porzeczek

  • Najlepsza nalewka jaką zrobiłem, faktycznie im dłużej stoi tym lepsza, próbowałem po kilku miesiącach i po roku – duuuża róznica w smaku. Polecam

Dodaj komentarz