Anyżówka

Anyżówka przepis

anyżówka

Anyżówka

Pół szklanki anyżu, laskę cynamonu, 10 goździków i jak najcieniej skrajaną żółtą skórkę z całej cytryny zalać dwoma litrami spirytusu i dwoma litrami i jedną szklanką przegotowanej wody ostudzonej. Zakorkować mocno, korek zalać parafiną i trzymać przez miesiąc w cieple, często potrząsając gąsiorem. Po miesiącu zlać wódkę, gdyby u spodu nie była zupełnie klarowna, przefiltrować przez bibułę, pozlewać do butelek. Używać dopiero w miesiąc po tym – im dłużej stoi, tym jest lepsza.

Przepis i skan tekstu z przedwojennej książki kucharskiej która jest w stanie rozpadu, a chcę żeby inni mogli korzystać z przepisów.

Masz stronę internetową z wartościową treścią – zacznij na niej zarabiać.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Anyżówka
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Trackbacks & Pings

  • news site :

    Digg… While checking out DIGG today I noticed this…

Dodaj komentarz