Żubrówka

Żubrówka przepis :

Żubrówka

Żubrówka

Smaczną tę wódkę przygotować można na poczekaniu, mając w domu esencję z trawy z puszczy Białowieskiej lub „tonka wonna” rosnącej na wysokich łąkach. Zbierać w czasie kwitnienia, wtedy ma najwięcej aromatu. Gdy nie ma świeżej, kupić ją można suchą w aptece. Napełnić butelkę trawą i zalać 45% wódką, trzymać mocno zakorkowaną. W razie potrzeby można dobrać ze zwykłą wódką, biorąc ćwierć części esencji. Przed podaniem mrozić, im  żubrówka dłużej stoi tym lepsza, odnosi się to zresztą do wszystkich wódek.

W tekście powyżej wkradł się błąd trawa ta to „TOMKA WONNA”

Przepis i skan tekstu z przedwojennej książki kucharskiej która jest w stanie rozpadu, a chcę żeby inni mogli korzystać z przepisów.

Masz własną stronę internetową – zacznij zarabiać.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Żubrówka
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Dodaj komentarz