Żubrówka

Żubrówka przepis :

Żubrówka

Żubrówka

Smaczną tę wódkę przygotować można na poczekaniu, mając w domu esencję z trawy z puszczy Białowieskiej lub „tonka wonna” rosnącej na wysokich łąkach. Zbierać w czasie kwitnienia, wtedy ma najwięcej aromatu. Gdy nie ma świeżej, kupić ją można suchą w aptece. Napełnić butelkę trawą i zalać 45% wódką, trzymać mocno zakorkowaną. W razie potrzeby można dobrać ze zwykłą wódką, biorąc ćwierć części esencji. Przed podaniem mrozić, im  żubrówka dłużej stoi tym lepsza, odnosi się to zresztą do wszystkich wódek.

W tekście powyżej wkradł się błąd trawa ta to „TOMKA WONNA”

Przepis i skan tekstu z przedwojennej książki kucharskiej która jest w stanie rozpadu, a chcę żeby inni mogli korzystać z przepisów.

Masz własną stronę internetową – zacznij zarabiać.

Podsumowanie
recipe image
Nazwa nalewki
Żubrówka
Autor
Data publikacji
Czas przygotowania
Czas maceracji
Czas dojrzewania
Średnia ocena
41star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.